Setari Cookie-uri

5 lucruri care nu vor mai conta deloc pentru tine in 20 de ani 

Viata nu ti-a fost data ca sa suferi sau sa traiesti in chin si durere. Viata este un dar - bucura-te de el! Nimeni nu-ti va ridica statuie pentru suferinta ta, insa placerea ta de a trai ii poate inspira si pe cei din jur.

Prea des lasam ca frustrarile mici din fiecare zi sa ne strice buna dispozitie. Ne lasam prinsi chiar in mintea noastra si pur si simplu nu stim ce sa mai facem pentru ca viata sa fie altfel.

Insa cu cat anii trec, cu atat devenim mai linistiti, mai putin dramatici. Incepem sa invatam ce inseamna de fapt viata, invatam sa scapam de haosul si stresul ce ne dominau inainte. Ne dam seama de cat de mult timp am pierdut facandu-ne griji pentru nimicuri.

Exista, insa, cateva lucruri pe care avem tendinta de a consuma foarte multa energie fara sa ne dam seama ca acestea nu conteaza aproape deloc.

foto interior si prima pagina: conrado, Shutterstock

1. Frustrarile inevitabile de zi cu zi

99,9% din lucrurile pentru care te stresezi astazi nu vor mai conta peste o luna de acum. Mai devreme sau mai tarziu vei intelege acest lucru. Asadar, este timpul sa intelegi asta acum - sa faci tot posibilul sa ramai optimist si sa mergi mai departe cu viata ta.

Citește și:

2. Cat de "perfect" ar putea sau ar trebui sa fie totul.

Este timpul sa renunti la fantezii, sa nu mai traiesti viata altor persoane si sa accepti ce se intampla cu tine. Perfectionismul nu doar ca aduce in viata ta stresul si anxietatea inutile, insa te si impiedica sa traiesti asa cum trebuie.

3. Presiunea de a face o schimbare majora dintr-o data.

De cele mai multe ori lucrurile se schimba treptat, niciodata peste noapte. Noi suntem martorii puterii "lente si constante" si este in regula. Este important sa invatam ca niciodata un act de iubire, bunatate sau generozitate (indiferent de cat de mici ni se par) nu vor fi irosite vreodata. Asadar, important este sa avem rabdare, sa muncim, sa nu ne dam batuti atat de usor.

4. Dorinta de a controla totul in mod constant.

Cu cat anii trec cu atat iti vei da seama ca nu poti controla tot. Aceasta este viata, ar fi cazul sa o acceptam si sa mergem mai departe. Sa invatam, totusi, sa avem incredere in aceasta calatorie pe care o facem chiar si atunci cand nu intelegem de ce ni se intampla noua anumite lucruri.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.