Setari Cookie-uri

Beneficiile sucului de sfecla rosie. Cum trebuie consumat

Sucul de sfecla rosie, o bautura plina de vitamine.

Sfecla rosie este renumita inca de pe vremea grecilor antici, care o utilizau pentru a trata febra, durerile de cap, in caz de digestie dificila sau stari de slabiciune.

Aceasta leguma din familia radacinoaselor a devenit faimoasa incepand din anii 1950, ca urmare a studiilor intreprinse de medicul maghiar Alexander Ferenczi, care a folosit sucul de sfecla rosie pentru tratarea cancerului.

Dr. Ferenczi isi trata pacientii suferind de cancer exclusiv cu suc de sfecla rosie, obtinand rezultate excelente. El a constatat insa ca daca tratamentul era intrerupt brusc, boala reaparea.

Recomandarea sa era de a consuma zilnic 1 litru de suc de sfecla rosie pe durata a mai multor luni.

Pigmentii din acest super-aliment sunt cei care previn aparitia cancerului. Potrivit cercetarilor recente, betacianina este substanta complexa care da culoarea rosie intensa a sfeclei si care este un puternic agent antitumoral. in cadrul unui studiu comparativ intre sucul de sfecla rosie si alte sucuri din fructe si legume, contra anumitor substante cancerigene, sucul de sfecla s-a clasat de fiecare data in topul listei privind prevenirea mutatiilor responsabile de aparitia cancerului.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.