Setari Cookie-uri

10 Lucruri incredibile despre creier care ne demonstreaza ca suntem capabili de orice

Daca pana acum aveati dubii in ceea ce priveste cat de WOW este creierul uman, acest articol va va schimba complet parerea. 

6. Creierul nu se odihneste niciodata

Chiar si atunci cand dormim, creierul continua sa lucreze din greu. De fapt, activitatea lui in timpul somnului este mai mare decat in timpul zilei.

7. Creierul are nevoie de relaxare. Aceasta este importanta pentru sanatatea noastra

Pentru a nu ne ineca in mii de ganduri negative, trebuie sa invatam sa ne relaxam si sa oferim sistemului nostru imunitar posibilitatea de a lua o pauza.

8. Este bine sa uitam; in acest fel pastram sistemul nervos flexibil

Pentru a "salva" amintirile noi, creierul nostru are nevoie sa scape de cele vechi. Ar fi frumos daca am putea sa decidem ce sa ne amintim si ce sa uitam. Pentru a face asta, trebuie sa folosim informatiile pe care vrem sa le pastram cat mai des.

9. Creierul nu simte durere

Creierul nostru reactioneaza la durere, insa nu o simte pentru ca nu are receptorii necesari. Acest fapt nu se aplica vaselor de sange, nervilor si tesuturilor care inconjoara creierul.

Citește și:

10. Ne putem schimba mintea

Orice fel de activitate determina creierul sa genereze noi conexiuni neuronale. Daca ne gandim ca nu suntem capabili sa obtinem o promovare, aceasta idee se va forma in constiinta noastra de-a lungul timpului si ne va impiedica sa reusim. Insa, daca folosim expresia "Voi reusi", creierul ne va oferi acele oportunitati pentru a ne realiza obiectivul.

foto interior si prima pagina: Aleshyn_Andrei, Shutterstock

Vizionare placuta


Cetățeană a Universului cu cosițe ombre moderne, reacționează pozitiv la tot ce înseamnă fashion, adoră pisicile și pinguinii și e una dintre cele mai zen persoane pe care le cunoaștem....

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.