Acest aliment a fost venerat de greci si romani atat pentru proprietatile sale medicale cat si pentru aromele deosebite pe care le dadea mancarii. Astazi este vedeta in bucataria mediteraneana, italienii si grecii neputandu-se lipsi de parfumul si gustul dulce al feniculului.
Inca din cele mai vechi timpuri, feniculul s-a bucurat de o mare atentie. Grecii antici l-au cunoscut initial sub numele de "marathon". Pentru ca era raspandit in campul unde s-a dat una dintre cele mai cunoscute lupte antice, aceasta a fost ulterior numita batalia de la Marathon, dupa numele plantei.
Pheidippides, cel care a alergat de la Marathon la Atena pentru a anunta victoria grecilor impotriva persilor, a fost recompensat cu fenicul.
De asemenea, legendele spun ca Prometeu a furat focul zeilor si l-a adus pe pamant ascuns in tulpina unui fenicul, acest aliment fiind considerat simbolul cunoasterii, al mintii si al stiintelor.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto interior si prima pagina: IriGri Shutterstock