Setari Cookie-uri

4 Moduri prin care ne facem rau singuri (si cum sa spunem STOP)

Cand frica apare in sufletul tau si nu gasesti un loc unde sa fugi sau sa te ascunzi de ea, considera acest lucru un dar. In toata gloria acestui disconfort, stii ca exista un refugiu in predarea ta. 

Mai jos am adunat 4 semne care iti demonstreaza ca te opui vietii tale, provocandu-te singura sa suferi inutil. Si avem si cateva variante care te pot ajuta sa preiei controlul asupra vietii tale si sa regasesti linistea sufleteasca.

1. Auto-victimizare

Cand lucrurile nu merg asa cum trebuie, iti este mila de tine si simti ca viata nu este dreapta? Acesta este un mod sigur de a ramane blocata intr-un sentiment negativ.

Incepi sa te gandesti "De ce eu?" sau "Acest lucru mi se intampla mereu."

Ti se pare ca lucrurile negative ti se intampla mai mult tie decat altor persoane. Aceasta este o evadare care iti permite sa iti fie mila de tine in loc sa te ocupi de acceptarea provocarii.

2. Dai vina

Cand ceva nu merge asa cum trebuie, ajungi sa invinovatesti alte persoane? Devii mai putin compasionala cu cei din jurul tau si incerci sa le amplifici greselile?

Citește și:

In loc sa accepti ca uneori lucrurile nu functioneaza asa cum trebuie ajungi sa ii invinovatesti pe altii. Viciile te mentin blocata in negativitate in loc sa te provoace sa te predai si sa incerci sa gasesti solutii pentru a iesi din incurcaturi.

3. Te grabesti

Cand te grabesti este posibil sa rezisti realitatii in care te afli, sa incerci sa fugi de aceasta. Este posibil sa prinzi o sarcini deosebit de neplacuta si sa incerci sa o termini cat mai repede cu putinta. Este posibil sa te grabesti pentru ca incerci sa te asiguri ca ai destul timp sa te relaxezi.

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.