Setari Cookie-uri

Ce faci cand esti rupta de oboseala si ai de lucru? Iata cum sa devii energic pe loc

Lipsa cronica de somn are asupra capacitatii cognitive si asupra coordonarii activitatilor noastre zilnice aproape acelasi efect ca pe care il au cateva pahare cu bautura. Ce facem cand trebuie sa ne concentram, dar suntem obositi?

Cand suntem obositi, multi dintre noi recurgem la cafea. Cercetarile arata ca o ceasca de cafea, care contine intre 80 si 100 de miligrame de cafeina, imbunatateste atentia, vigilenta, timpul de reactie si starea de spirit. Dar si exercitiile fizice, aspect de asemenea demonstrat.

Chiar si un episod scurt de exercitii cardio ne trezeste, accelereaza procesele mentale si sporeste stocarea si recuperarea memoriei. Deci cand ne luptam, intr-o dupa-amiaza tarzie, cu grafice, ce ar trebui sa alegem: un pic de sport sau o cafea? Un studiu recent a comparat aceste doua metode de trezire.

Oamenii de stiinta au folosit voluntari sanatosi cu deficit de somn pentru a compara trei tipuri de intervenție: cofeina, urcarea scarilor si placebo. Ei au descoperit ca doar 10 minute de urcat scari au amplificat nivelurile de energie mult mai mult decat o doză moderată de cofeina, de 50 de miligrame.

Citește și:

Continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: ESB Professional, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.