Setari Cookie-uri

Zmeura: beneficii uimitoare pentru sanatate

Zmeura de padure contine multe minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, dar si vitaminele A, B1, B2, D si P, plus vitamina C, care este prezenta in cantitati impresionante.

Pentru a va bucura de toate beneficiile fructelor trebuie să le consumati spalate bine, in stare naturala, nu preparate termic sau congelate. De aceea e indicat sa profitati din plin de ele in sezonul in care acestea se coc.

Portia zilnica minima recomandata de nutritionisti este de 150 de grame pe zi. Cine consuma zilnic aceasta cantitate are mai multe sanse sa tina la distanta anumite afectiuni, precum cele pulmonare, cancerul de prostata, cel de colon, raceala, raguseala, dar si degenerescenta maculara sau imbatranirea prematura.

Pentru tratarea diverselor afectiuni e necesar sa se mareasca doza si sa se stabileasca un anumit interval de timp de administrare. In cazul unei cure cu zmeura, care se tine de obicei 12-14 zile, e bine sa se ia 150-300 de grame de fructe dimineata, pe stomacul gol, fara zahar.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Citește și:

foto interior si prima pagina: Shulevskyy Volodymyr Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.