Setari Cookie-uri

Turmericul, condimentul minune pentru sanatate

Turmericul este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afectiuni, de peste 4000 de ani.

Trei denumiri pentru aceeasi planta: turmeric, sofran indian sau curcuma. Curcumina este substanta responsabila atat pentru culoarea galbena si aroma pregnanta, cat si pentru proprietatile sale terapeutice multiple, ce au fost descoperite, inca din Antichitate, de medicina traditionala chineza si cea ayurvedica indiana. In scop medicinal se folosesc mai ales pudra, infuzia de radacina si tinctura.

foto interior si prima pagina: tarapong srichaiyos Shutterstock

Este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afectiuni, de peste 4000 de ani.

Turmericul contine curcuminoide, substante biologice active care se gasesc in curcumina si care au proprietati antioxidante puternice. Acestea neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii. Curcumina este cea care ii confera turmericului superba sa culoare galben-portocalie, iar oamenii de stiinta ii atribuie acestei substante efectul medicinal vindecator. Se estimeaza ca in 100 g de turmeric se afla 3-5 grame de curcumina.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.