Dr. Florin Balanica, specialist in Medicina Personalizata, Nutritie si Nutrigenomica, a explicat ce inseamna o alimentatie echilibrata. Medicul a atras atentia ca ora la care luam cina e foarte importanta dar si ca trebuie sa mancam, neaparat, de cinci ori pe zi.

foto interior si prima pagina: Rawpixel.com, Shutterstock

”Metabolismul functioneaza ca o masina, in momentul in care noi ii dam cheie, motorul porneste si arde combustibil. Daca noi nu mancam numarul de mese, inseamna ca n-am dat cheie si ca nu vom arde combustibilul. Tot ce conteaza nu e sa nu mancam ci sa ardem corect ceea ce mancam”, a explicat medicul.

Prima regula in nutritie: numarul de mese este important pentru ca celula functioneaza ca o baterie care isi termina energia la 2-3 ore si de aceea, trebuie sa avem cinci mese pe zi (3 mese principale, 2 gustari). A doua regula e ca cina nu trebuie sa depaseasca ora 20.00. Ora ultimei mese este foarte importanta.

Este foarte important si ce mancam, nu doar cat si cand mancam, asa ca a treia regula e sa preferam:

-proteinele de buna calitate: carnea alba (pui, peste, curcan, fructe de mare), albusul de ou, iaurturile si branzeturile slabe (2 procente de grasime).

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: