Setari Cookie-uri

Cum sa renunti la regrete pentru a nu trai o dezamagire toata viata?

Noi facem lucruri bune, facem greseli, facem pasi inapoi, suntem egoisti, suntem cinstiti, suntem mincinosi. Si odata ce acceptam acest lucru si nu ne mai confruntam cu ideea de perfectiune, ajungem sa ne bucuram de viata noastra.

Si in momentul in care cineva spune ceva despre noi care contrazice viziunea noastra (cea in care ne identificam) - aceasta persoana insulta intentiile noastre, inteligenta noastra, statutul nostru. Ne simtim atacati personal si ne este dificil sa nu actionam.

Ceva foarte asemanator se intampla cand credem ca facem ceva - o greseala - care contrazice aceeasi viziune despre noi insine, acea viziune cu care noi ne identificam. Ne schimbam starea de spirit. Noi insine ne invinovatim pentru ca am facut o greseala: "Oare cum am putut face asa ceva?", "De ce nu am avut mai multa rabdare?". Cu greu trecem peste o astfel de situatie deoarece refuzam sa credem ca suntem oameni si ca, din cand in cand, mai si gresit.

Asadar, idealurile si fanteziile despre noi insine tind sa ne provoace multe dezamagiri.

Ce trebuie sa facem: sa invatam sa renuntam treptat la aceste idealuri si fantezii si sa ne concentram, in schimb, pe realizarea celor mai bune lucruri in realitate. Adevarul trebuie acceptat in viata noastra.

Citește și:

Orice decizie rau facuta in trecut este facuta - nimic nu mai poate fi schimbat. In plus, aceasta poate veni si cu o lectie de viata (daca alegem sa o vedem si sa o invatam).

In plus, sa fii capabil sa iei o decizie este un dar, asa cum este sa te trezesti dimineata, sa inveti, sa cresti din experientele de viata.

Nu suntem ceea ce ne imaginam ca suntem. Suntem oameni si, prin urmare, suntem imperfecti. Noi facem lucruri bune, facem greseli, facem pasi inapoi, suntem egoisti, suntem cinstiti, suntem mincinosi. Si odata ce acceptam acest lucru si nu ne mai confruntam cu ideea de perfectiune, ajungem sa ne bucuram de viata noastra. Sa renuntam la trecut si sa privim cu zambetul pe buze catre viitorul minunat care ne asteapta.

Bineinteles, toate acestea sunt mai usor de spus decat de facut, insa ori de cate ori ramai concentrata asupra regretarii deciziilor facute, incearca sa faci asta:

Citește și:

1. recunosti ca intri din nou pe acelasi drum al regretelor;
2. realizezi ca exista ceva ideal pe care il compari cu decizia ta;
3. te eliberezi de acest ideal sau fantezie, facand pace cu ceea ce este in sufletul tau astfel incat sa te concentrezi mai mult asupra lucrurilor care urmeaza.

Este nevoie de o practica constanta... insa nu vei regreta.

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.