Kudika
17 Octombrie 2017

Compasiunea pentru tine insati inseamna sa te respecti, sa accepti si sa alegi bucurie in viata ta. Compasiunea pentru tine si copilul tau este mai usor de inteles atunci cand iti intelegi ce nu este ea de fapt.

2. Compasiunea nu este conditionata. Cand punem conditii cand iubim, inseamna ca nu iubim cu adevarat. Iubirea conditionata suna asa: "Voi fi fericita atunci cand voi pierde 10 kilograme sau cand copilul meu va face 5 ani." Asteptand ca fericirea sa vina la tine si la copilul tau este ca si cum ai conditiona intreaga viata.

3. Compasiunea nu este mila. Multi gandim ca daca ne compatimim inseamna ca ne purtam de mila. Insa nu este deloc asa. Compasiune pentru tine inseamna sa ai incredere in tine sa te accepti in fiecare zi asa cum esti si, in acelasi timp, sa gasesti variante pentru a schimba mediul sau comportamentul tau pentru a trai o viata cat mai confortabila nu doar tu, ci si copilul tau.

Cand ne petrecem viata asteptand sa ajungem la marimea perfecta, greutatea perfecta sau la viata perfecta inainte de a fi fericiti sau a ne bucura, ne sacrificam capacitatea de a trai la adevaratul nostru potential si de a impartasi acest cadou al iubirii si prieteniei cu oamenii din jurul nostru.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: