Setari Cookie-uri

4 Moduri de a face fata persoanelor nervoase

Persoanele experimenteaza si isi exprima furia in moduri diferite. Unele se exteriorizeaza, altele prefera sa fie in retragere. Unele tipa si le insulta pe altele. Evident, modul de a raspunde diferitelor expresii de furie va fi diferit.

3. Evita atacurile

O modalitate garantata de a escalada o situatie furioasa este aceea de a ataca persoana cu care ai aceasta discutie. Insultand sau chiar spunand lucruri precum "Intotdeauna faci asa" este posibil sa inrautatesti lucrurile.

In schimb, concentreaza-te pe comportamente sau sentimente specifice in acest moment. In loc sa spui "Intotdeauna spui asta cand te enervezi" spune "Te rog, nu tipa la mine".

4. Linisteste situatia

Intr-o discutie cu o persoana poate prea suparata poate veni un moment cand trebuie sa iesi din aceasta conversatie. Exista o multime de motive pentru care trebuie sa faci asta: sa ramai in siguranta, situatia este de asa natura incat este putin probabil sa gasesti o solutie pozitiva in aceste momente sau persoana este atat de furioasa incat o discutie rezonabila nu poate avea loc in acest moment.

Citește și:

Daca simti ca este cazul sa iesi din discutie, cel mai bine este sa spui "Hai sa vorbim despre asta mai tarziu, cand suntem amandoi linistiti." In cazul in care este vorba despre o persoana straina, pe care nu o vei mai vedea spune-i "Imi pare rau pentru rolul meu in asta." si pleaca.

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.