Setari Cookie-uri

Cum sa reactionezi calm in situatii stresante sau dificile

Intreaga apa din mare nu poate scufunda un vapor daca nu patrunde in interiorul navei. In mod similar negativitatea din lume nu te poate pune jos decat daca ii permiti sa ajunga in tine.

3. Petrece timp cu tine

O alta tehnica pentru a calma modul in care reactionezi in situatii dificile este sa iti construiesti propriul sistem de aparare.

Vizualizeaza aerul care te inconjoara atunci cand esti linistita, cand ai ganduri pozitive. Ofera acestui aer calm o culoare - albastru deschis, roz (alege o culoare care iti place mult).

Acum, incearca sa ramai linistita pentru cateva minute. Afla de cat timp ai nevoie pentru a iti linisti sufletul agitat; poate 10 minute pe zi iti sunt suficiente. Poate 30 de minute intr-o zi de sambata iti sunt suficiente pentru a fi linistita intreaga saptamana.

De fiecare data cand esti linistita si tacuta, aminteste-ti ca incarci o camera intreaga cu aer calm. Cand ai nevoie de acel aer, trebuie doar sa vizualizezi ca deschizi camera.

4. Comunica cu natura

Pe masura ce auzi linistea, observa vantul care adie lent si vizualizeaza cum te indepartezi de orice emotii grele care te apasa.

Citește și:

Cercetatorii au descoperit o scadere atat a ritmului cardiac, cat si a nivelurilor de cortizol la oamenii care locuiesc aproape de natura (spre deosebire de cei care locuiesc in oras).

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.