Daca nu te mai opresti din cascat la ora 2.00 dupa-amiaza, in timpul intalnirilor de serviciu, si te cuprinde frigul seara, cand te uiti la un film la tine acasa, probabil ca esti obosita. Insa una este sa fii obosita, altceva sa fii extenuata. Cand esti epuizata, e posibil ca semnele sa nu fie atat de evidente ca la oboseala obisnuita. E important sa stii diferentele, pentru ca extenuarea poate fi periculoasa pentru sanatate!

10 carti motivationale pentru succes in relatii si in viata profesionala

foto interior si prima pagina: crazystocker, Shutterstock

Medicul Wayne Scott Andersen a vorbit cu cei de la Dailyburn.com despre epuizare si spune ca somnul este subapreciat cand vine vorba de sanatate. “Consecintele care pot aparea daca sacrifici somnul iti pot influenta multe aspect ale vietii. Epuizarea este corelata cu probleme legate de apetit, boli de inima, o serie de inflamatii si un risc cu 50% mai mare de a face infectii virale”, mai spune medicul.

Cum iti dai seama ca esti epuizata

1. Ai buzele uscate

Daca ai buzele crapate si pielea uscata, daca ai frecvent dureri de cap, e posibil sa te crezi deshidratata. Aceste semne sunt mai des intalnite in zonele cu climat rece. Insa, daca te simti si stoarsa de energie, atunci poate esti epuizata.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Dezvoltare personala: 5 carti care m-au ajutat sa imi schimb viata
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta