Setari Cookie-uri

Esti epuizata? 6 semne ca nu esti doar obosita

Esti epuizata sau doar obosita? Semnele de extenuare sunt, uneori, mai greu de ghicit decat cele de oboseala. De exemplu, daca ti-e sete mereu si ai buzele crapate, probabil ca suferi si de epuizare!

Daca nu te mai opresti din cascat la ora 2.00 dupa-amiaza, in timpul intalnirilor de serviciu, si te cuprinde frigul seara, cand te uiti la un film la tine acasa, probabil ca esti obosita. Insa una este sa fii obosita, altceva sa fii extenuata. Cand esti epuizata, e posibil ca semnele sa nu fie atat de evidente ca la oboseala obisnuita. E important sa stii diferentele, pentru ca extenuarea poate fi periculoasa pentru sanatate!

foto interior si prima pagina: crazystocker, Shutterstock

Medicul Wayne Scott Andersen a vorbit cu cei de la Dailyburn.com despre epuizare si spune ca somnul este subapreciat cand vine vorba de sanatate. “Consecintele care pot aparea daca sacrifici somnul iti pot influenta multe aspect ale vietii. Epuizarea este corelata cu probleme legate de apetit, boli de inima, o serie de inflamatii si un risc cu 50% mai mare de a face infectii virale”, mai spune medicul.

Citește și:

Cum iti dai seama ca esti epuizata

1. Ai buzele uscate

Daca ai buzele crapate si pielea uscata, daca ai frecvent dureri de cap, e posibil sa te crezi deshidratata. Aceste semne sunt mai des intalnite in zonele cu climat rece. Insa, daca te simti si stoarsa de energie, atunci poate esti epuizata.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.