Macesele pot fi consumate crude, in salate. insa, pentru tratarea diverselor afectiuni se pot cumpara din farmacie (sau – de ce nu – sa le preparati chiar acasa) ceaiuri, tincturi si decoct - toate pe baza de macese, in functie de ce aveti nevoie.
Macesele sunt o sursa grozava de vitamine: contin o cantitate deloc de neglijat de vitamina C, dar si de vitaminele A, B1, B2, PP si K. De asemenea, ele sunt bogate in magneziu, potasiu si fosfor. Toti acesti compusi fac ca macesele sa aiba numeroase proprietati benefice pentru organism.
foto interior si prima pagina: 5PH Shutterstock
Macesele pot fi consumate crude, in salate. insa, pentru tratarea diverselor afectiuni se pot cumpara din farmacie (sau – de ce nu – sa le preparati chiar acasa) ceaiuri, tincturi si decoct - toate pe baza de macese, in functie de ce aveti nevoie.
Lupta impotriva racelilor si gripelor
Preparatele farmaceutice din macese sunt recomandate in prevenirea si tratarea racelilor, virozelor si gripelor. Iata cum se administreaza in aceste afectiuni!
Infuzie: Puneti 2-2,5 g de fructe la o cana de apa clocotita. Lasati sa infuzeze timp de 12 minute, apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Ghid pentru întărirea imunității în sezonul rece
- Cele mai ciudate diete pe care le țin vedetele – și ce spun nutriționiștii despre ele
- Fenicul: beneficii, proprietăți. Ceai de fenicul: toate secretele pe care trebuie să le știi despre această plantă-minune
Continuarea pe Realitatea.net