Macesele sunt o sursa grozava de vitamine: contin o cantitate deloc de neglijat de vitamina C, dar si de vitaminele A, B1, B2, PP si K. De asemenea, ele sunt bogate in magneziu, potasiu si fosfor. Toti acesti compusi fac ca macesele sa aiba numeroase proprietati benefice pentru organism.

foto interior si prima pagina: 5PH Shutterstock

Macesele pot fi consumate crude, in salate. insa, pentru tratarea diverselor afectiuni se pot cumpara din farmacie (sau – de ce nu – sa le preparati chiar acasa) ceaiuri, tincturi si decoct - toate pe baza de macese, in functie de ce aveti nevoie.

Lupta impotriva racelilor si gripelor Preparatele farmaceutice din macese sunt recomandate in prevenirea si tratarea racelilor, virozelor si gripelor. Iata cum se administreaza in aceste afectiuni!

Infuzie: Puneti 2-2,5 g de fructe la o cana de apa clocotita. Lasati sa infuzeze timp de 12 minute, apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi.

Continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: