Setari Cookie-uri

7 Pași simpli pentru a găsi locul în care sufletul tău este fericit cu adevărat

Trebuie ca din când în când să ieșim din zona de confort și să ne reamintim că viața nu este doar despre dificultăți, răni sufletești, durere. Nu, viața este despre sentimente frumoase, despre lecții, despre creștere.

Pe măsură ce anii trec, ne pierdem în ciclul care nu pare să se sfârșească niciodată: muncă - acasă - somn - muncă. Ne concentrăm asupra problemelor și grijilor pe care le avem, uitam de locul nostru fericit, uitam că există mult mai mult în această lume decât facem noi să fie.

foto interior si prima pagina: pathdoc, Shutterstock

Trebuie ca din când în când să ieșim din zona de confort și să ne reamintim că viața nu este doar despre dificultăți, răni sufletești, durere. Nu, viața este despre sentimente frumoase, despre lecții, despre creștere.

Care este locul în care sufletul tău este fericit? Ce este locul fericirii? - Acesta este cel mai fericit loc în care poți fi. Cel mai minunat lucru despre acest loc al fericirii este că nu trebuie să călătorești nicăieri pentru a ajunge acolo.

Citește și:

Locul în care sufletul tău este fericit este în mintea ta. În lumea ta interioară ai o grădină sacră pe care o protejezi indiferent de ceea ce se întâmplă în viața reală. Această grădină sacră este înconjurată de ziduri care păstrează tot ce este rău în afara ei. Acesta este locul sufletului fericit.

Poate că nu realizăm acest lucru acum, însă toate lucrurile de care ne temem în lumea exterioară trăiesc în lumea noastră interioară. De aceea trebuie să protejăm acest loc frumos pentru a rămâne sacru.

Imaginația noastră ne permite să vizualizăm lucrurile înainte ca acestea să se întâmple și întreaga noastră lume interioară este un produs al acesteia. Lumea noastră interioară este fundamentul profilului nostru psihologic. Pentru că suntem capabili să vizualizăm lucruri care nu s-au întâmplat niciodată, putem crea un loc care ne face să ne simțim în siguranță. Un loc care ne dă speranțe și motivație să continuăm să urmăm visurile noastre.

Citește și:

Scopul acestui loc minunat este de a ne putea reîncărca bateriile, de a ne reaminti cum arată fericirea și de a găsi puterea pentru a lupta pentru visurile noastre.

Din când în când este necesar să ne reamintim că există lumină la capătul tunelului.

Așadar, cum găsești locul în care sufletul tău este fericit?

1. Dacă ești ușor de distras, mergi într-un loc în care este liniște. Oprește telefonul, televizorul, laptopul și stai confortabil.

2. Închide ochii și concentrează-ți atenția asupra respirație. Număra 5 expirări și începe să îți scanezi corpul: să simți degetele de la picioare, genunchii, abdomenul, mâinile, degetele de la mâini, umerii, gâtul, gura, ochii, capul.

3. După ce devii conștientă de întregul tău corp, inspiră profund și relaxează-te expirând foarte lent. Repeta asta de trei și cu fiecare expirare devino tot mai relaxată.

Citește și:

4. Imaginează-ți o grădină și o fântână în mijlocul grădinții. Încearcă să asculți apă, să mirosi natura, să simți iarbă sub tălpile tale. Ești în siguranță aici. Nu există nimic care să te poată răni.

5. Explorează grădina. Apropie-te de fântână, simte pietrele din care este făcută. Simte-te liberă în grădina ta sacră.

6. Privește apa din fântână și întreabă-te: "Cum arată locul meu de vis?" Imaginează-ți că apa se transformă în locul visurilor tale, iar tu ești acolo, în centrul lui. Bucură-te de acest loc. Explorează, simte, experimentează.

7. Devino complet liberă să faci tot ce îți place.

După câteva minute este timpul să te întorci la grădina ta sacră. Concentrează-ți atenția asupra respirației din nou și numără de la 5 la 1. La 1 începe să îți miște degetele de la mâini și de la picioare. Deschide ușor ochii. Bine ai revenit la realitate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.