Alimentele și băuturile pe care trebuie să le evităm înainte de culcare!

Alimentele și băuturile pe care trebuie să le evităm înainte de culcare!
Kudika
22 Februarie 2018

Chiar dacă pare să nu ne afecteze anumite alimente înainte de culcare, acestea ascund în profunzime probleme de sănatate.

Medicii nutriționiști spun că în timpul somnului corpul se află în repaus, iar procesul de digestie este mult încetinit, iar alimentele grele pentru stomac creează un disconfort. Acesta tulbură calitatea somnului şi pune în pericol sănătatea organismului.

foto interior si prima pagina: Yuganov Konstantin Shutterstock

În general, pentru a nu da piept cu insomnia, specialistul consideră că este important să evităm consumul anumitor alimente înainte de a ajunge în pat.

Ciocolata neagră este o sursă bogată în antioxidanţi şi acţionează ca un stimulant, adică vă poate menţine treaz toată noptea. De asemenea, dulciurile cresc nivelul undelor cerebrale care cauzează coşmarurile, iar un aport ridicat de dulciuri înainte de somn duce la un somn agitat, neodihnitor.

Pastele şi pizza sunt bogate în carbohidraţi, iar consumarea lor înainte de culcare presupune transformarea carbohidraţilor în grăsime. Ingredientele care contribuie la prepararea pastelor, brânza, uleiul, condimentele, carnea tocată nu sunt uşor de digerat şi vă pot provoca insomnie.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri