Setari Cookie-uri

Bulgur: Beneficii pentru sanatate

E un ingredient potrivit pentru cei care prefera regimul vegetarian, fiind usor de folosit in retete. Are un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decat orezul alb si un indice glicemic scazut, fiind bun si in diete.

Bulgurul denumeşte un amestec de boabe de grâu măcinate mare. Cu toate că bulgurul poate conţine mai multe tipuri de grâu, de obicei este din grâu tare. Acesta este un ingredient ce se găteşte la fel ca orezul sau cuscusul, dar are valori nutriţionale mai mari.

foto interior si prima pagina: Vladislav Noseek Shutterstock

Pentru a-l folosi, bulgurul se lasă la înmuiat în lichid minimum o oră şi jumătate (de preferat două ore), iar apoi este gata pentru consum. Se poate înmuia în apă, supă de legume, suc de roşii sau alte lichide, în funcţie de reţeta pentru care se pregăteşte.

E un ingredient potrivit pentru cei care preferă regimul vegetarian, fiind uşor de folosit în reţete. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul alb şi un indice glicemic scăzut, fiind bun şi în diete.

Citește și:

Bulgurul contribuie la reglarea naturala a greutatii și în prevenirea constipatiei. Minerale esentiale, precum magneziul, fierul sau potasiu, sunt de trei ori mai multe in bulgur, decat in paste si orezul alb, asigurand o buna functionare a organismului.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.