Sfecla poate fi o garnitura gustoasa, ieftina si foarte sanatoasa pentru orice preparat de baza. Afla cum trebuie sa o pregatesti pentru a te bucura de beneficiile ei.
Sfecla poate fi o garnitură gustoasă, ieftină şi foartă sănătoasă pentru orice preparat de bază. Dacă luăm în calcul că aduce mesei şi un plus de culoare, atunci nu există niciun motiv pentru care nu am consuma sfeclă cel puţin o dată pe săptămână.
foto interior si prima pagina: Irina Rostokina Shutterstock
Cum preparăm sfecla?
Coaptă în cuptor
Sfecla coaptă în cuptor este cea mai bună variantă pentru că dulceaţa ei naturală va fi completată de textura dată de caramelizare.
Pentru a coace sfecla trebuie să o speli foarte bine şi să o îmbraci în folie de aluminiu. Apoi o pui la cuptor la 200 grade celsius pentru 40 de minute. Ca să verifici dacă este fata, înfige în ea o furculiţă. Sfeclele mai mari vor avea nevoie de mai mult timp de coacere. Când sunt gata, le scoţi din folie şi le laşi să se răcească puţin înainte de a le curăţa de coajă.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cum au reacționat fetițele Laurei Cosoi, atunci când actrița le-a spus că este însărcinată: Au început să sară, să țipe..
- Multicooker conectat la tehnologie: cum te ajută în bucătărie
- NOUA Carte de Bucate Herbalife Vol. 2: o conexiune deosebită cu alimentele pentru un stil de viață sănătos
Sfecla coaptă poate fi consumată ca atare, dar o poţi face şi salată cu ulei, sare, piper, hrean şi oţet. Îi mai poţi adăuga şi salate verzi. Gustul sfeclei se combină foarte bine şi cu el al oului fiert.