Setari Cookie-uri

Cum gatim sfecla ca sa fie sanatoasa?

Sfecla poate fi o garnitura gustoasa, ieftina si foarte sanatoasa pentru orice preparat de baza. Afla cum trebuie sa o pregatesti pentru a te bucura de beneficiile ei.

Sfecla poate fi o garnitură gustoasă, ieftină şi foartă sănătoasă pentru orice preparat de bază. Dacă luăm în calcul că aduce mesei şi un plus de culoare, atunci nu există niciun motiv pentru care nu am consuma sfeclă cel puţin o dată pe săptămână.

foto interior si prima pagina: Irina Rostokina Shutterstock

Cum preparăm sfecla?

Coaptă în cuptor

Sfecla coaptă în cuptor este cea mai bună variantă pentru că dulceaţa ei naturală va fi completată de textura dată de caramelizare.

Pentru a coace sfecla trebuie să o speli foarte bine şi să o îmbraci în folie de aluminiu. Apoi o pui la cuptor la 200 grade celsius pentru 40 de minute. Ca să verifici dacă este fata, înfige în ea o furculiţă. Sfeclele mai mari vor avea nevoie de mai mult timp de coacere. Când sunt gata, le scoţi din folie şi le laşi să se răcească puţin înainte de a le curăţa de coajă.

Citește și:

Sfecla coaptă poate fi consumată ca atare, dar o poţi face şi salată cu ulei, sare, piper, hrean şi oţet. Îi mai poţi adăuga şi salate verzi. Gustul sfeclei se combină foarte bine şi cu el al oului fiert.

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.