Setari Cookie-uri

Cel mai vechi ritual pentru a îți trezi sufletul la viață și a trăi cu adevărat

Practica sun-gazing desfășurată în timpul răsăriturilor și a apusurilor pare să trezească sufletul la viață și să aducă liniștea de care avem nevoie. Această practică începe prin concentrarea privirii asupra Soarelui pentru durate scurte de zeze secunde.

Încă din cele mai vechi timpuri Soarele a fost venerat de numeroase popoare. Oamenii se rugau Soarelui pentru că aveau impresia că este cel mai puternic corp ceresc de pe cer. Oamenii credeau că soarele va pune capăt sărăciei și foametei și îi va vindeca de boli.

Se pare că Soarele chiar are o putere incredibilă asupra spiritului uman.

foto interior si prima pagina: A StockStudio Shutterstock

Practica sun-gazing desfășurată în timpul răsăriturilor și a apusurilor pare să trezească sufletul la viață și să aducă liniștea de care avem nevoie. Această practică începe prin concentrarea privirii asupra Soarelui pentru durate scurte de zeze secunde. În timp oamenii care fac acest exercițiu adaugă alte zece secunde acestui exercițiu zi de zi.

Această practică poate fi considerată un exercițiu de meditație, relaxare a spiritului și reconectare cu divinitatea.

Citește și:

Se recomandă ca în timpul practicii să renunți la încălțări și să stai pe pământ pentru a permite energiilor să curgă prin corpul tău și să ajungă pe Pământ.
Recunoscutul om de știință

Acest exercițiu care se bazează pe observarea soarelui se numește fenomenul HRM și este numit după Hira Ratan Manek.

S-a descoperit că:

- observarea soarelui și a razelor acestuia care cad pe corpul nostru fac ca glanda pîneală din creier să se activeze și să stimuleze producția de melatonină și serotonină. Acești hormoni care aduc starea de bine în corp duc la o creștere a nivelului de energie și aduc și un sentiment de fericire care rămâne în sufletul nostru.

- puterea soarelui stimulează creierul și determină creșterea glandei pineale. Pe măsură ce îmbătrânim, glanda pîneală se micșorează însă, cu acest exercițiu, efectul poate fi inversat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.