Setari Cookie-uri

Cum folosim tarhonul in mancaruri?

Tarhonul este un condiment folosit pentru a aromatiza mâncărurile pe bază de pui, peşte, fructe de mare, legume, brânză, orez şi în diverse sosuri.

Tarhonul este o plantă perenă, cunoscută şi sub numele de "iarba dragonului" (Herba Dracunculi). În gastronomia franceză, tarhonul este utilizat destul de des. Planta aromatică se foloseşte la preparatele din carne de pui, peşte, lasagna, precum şi la felurile de mâncare pe bază de ou.

foto interior si prima pagina: Brent Hofacker Shutterstock

Tarhonul este un condiment folosit pentru a aromatiza mâncărurile pe bază de pui, peşte, fructe de mare, legume (ciuperci, ceapă, cartofi, praz, conopidă, roşii, morcovi, sparanghel , broccoli, fasole), brânză, orez şi în diverse sosuri. Sosul Bearnaise are la bază această plantă aromatică. De asemenea, se obişnuieşte să se aromatizeze oţetul sau uleiul punând în el o crenguţă de tarhon.

Citește și:

Tarhonul este pus în brânzeturi, iaurturi, în smântână şi diverse sosuri. De exemplu, tarhonul poate fi pus în maioneză pentru a pregăti oule umplute cu maioneză şi somon. Alte sosuri în care se pune tarhon, pe lângă Bearnaise, sunt sosul tartar sau sosul hollandaise.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.