Amintit adesea în Biblie, uleiul de măsline este cea mai veche grăsime vegetală descoperită de oameni. În vremuri de demult, egiptenii le dădeau grecilor grâne pentru a primi în schimb ulei de măsline. Lichidul galben-verzui era considerat cea mai valoroasă marfă de negoţ.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

foto interior si prima pagina: Apostolos Mastoris, Shutterstock

Tratamentul multor afecţiuni, dar şi reţetele cosmetice conţineau acest ulei preţios, care deţine proprietăţi fortifiante şi revigorante. Motive suficiente ca acest remediu să fie considerat „aur lichid“.

Conţinutul mare de antioxidanţi, cum sunt vitamina E şi polifenolii, îi oferă calităţi terapeutice în prevenirea bolilor cardiovasculare. În medicina naturistă se utilizează în special uleiul virgin presat la rece. Odată prelucrat, uleiul îşi pierde din proprietăţi.

Acizii graşi mononesaturaţi din lichid stimulează colesterolul „bun“ şi reduc riscul de îmbolnăvire a inimii.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: