Setari Cookie-uri

Patru lucruri care te împiedică să meditezi

In ciuda conștientizării beneficiilor meditatiei, uneori ne este imposibil să medităm. Iată de ce și ce anume poți face. 

Meditația ne ajută să ne calmăm mintea, să găsim soluții la probleme complicate și să ne păstrăm tinerețea vreme îndelungată. In ciuda conștientizării acestor beneficii, uneori ne este imposibil să medităm. Iată de ce și ce anume poți face.

foto interior si prima pagina: Billion Photos Shutterstock

1. Te concentrezi prea mult

Este nevoie să te concentrezi atunci când meditezi însă nici prea mult, nici prea puțin. Concentrarea în exces duce la imposibilitatea de a te relaxa iar lipsa concentrării îi va permite minții să preia controlul.

Cu timpul și prin practică., vei ajunge la ceea ce profesorii de yoga numesc starea de concentrare fără efort în care poți găsi liniște perfectă.

2. Ai așteptări prea mari

Meditația are beneficii uimitoare, de care nu trebuie să te lipsești. Cu toate acestea, atunci când meditezi nu avea așteptări sau un scop anume ci permite-i vieții să curgă/

Citește și:

Meditația nu înseamnă să adaugi sau să elimi ceva din viața ta ci pur și simplu să fii în momentul prezent.

3. Te controlezi prea mult

Asta înseamnă că egoul tău încearcă în mod constant să controleze și să manipulezie practica ta de meditație pentru că este speriat de schimbare.

Meditația adevărată necesită să te eliberezi de iluzia controlului și să permiți lucrurilor să evolueze și să curgă natural. Nu trebuie să stăpânești o tehnică, ci să înveți să renunți. Permite-i respirației să fie naturală. Când apar gânduri, lasă-le să treacă. Fii un martor tăcut și permite-ți să experimentezi pe deplin libertatea de a fi.

4. Nu ai încredere în sinele tău superior

Sinele tău superior este pur, înțelept și împlinit. Atunci când nu conștientizezi acest adeăr, ai o viziune distorsionată asupra ta însăți. Această credință te face să vrei mai mult, să îți deorești să fii altcineva.

Citește și:

Te face să crezi că nu ești suficient de bună, că nu meriși să te bucuri de viață, de abundență, libertate și și iubire. Îți creează o stare de neliniște care te împiedică să meditezi.

Conectarea cu sinele tău superior te face să încetezi să mai cauți în afara ta lucruri despre care crezi că te vor întregi pentru că ți dai seama că ești deja înreagă și ai tot ce îți trebuie. Pentru a atinge această stare este suficient să privești în interirul tău și să elimini toate îndoielile care te împiedică să vezi cine ești cu adevărat. Astfel, își vei da permisiunea de a fi fericită și liberă și de a-ți exprima dragostea.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.