Trei denumiri pentru aceeaşi plantă: turmeric, şofran indian sau curcuma. Curcumina este substanţa responsabilă atât pentru culoarea galbenă şi aroma pregnantă, cât şi pentru proprietăţile sale terapeutice multiple, ce au fost descoperite, încă din Antichitate, de medicina tradiţională chineză şi cea ayurvedică indiană. În scop medicinal se folosesc mai ales pudra, infuzia de rădăcină şi tinctura.

Turmericul, condimentul minune pentru sanatate

foto interior si prima pagina: tarapong srichaiyos Shutterstock

Este întrebuinţat în alimentaţie, în vindecare şi în medicină ayurvedică, pentru a trata o serie de afecţiuni, de peste 4000 de ani.

Turmericul conţine curcuminoide, substanţe biologice active care se găsesc în curcumina şi care au proprietăţi antioxidante puternice. Acestea neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi şi apară organismul de bacterii.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Beneficiile condimentelor. Cele mai importante au legatura cu inima si silueta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta