Setari Cookie-uri

Turmericul. Condimentul minune pe care trebuie sa il ai in bucatarie

Este întrebuinţat în alimentaţie, în vindecare şi în medicina ayurvedică, pentru a trata o serie de afecţiuni, de peste 4000 de ani.

Trei denumiri pentru aceeaşi plantă: turmeric, şofran indian sau curcuma. Curcumina este substanţa responsabilă atât pentru culoarea galbenă şi aroma pregnantă, cât şi pentru proprietăţile sale terapeutice multiple, ce au fost descoperite, încă din Antichitate, de medicina tradiţională chineză şi cea ayurvedică indiană. În scop medicinal se folosesc mai ales pudra, infuzia de rădăcină şi tinctura.

foto interior si prima pagina: tarapong srichaiyos Shutterstock

Este întrebuinţat în alimentaţie, în vindecare şi în medicină ayurvedică, pentru a trata o serie de afecţiuni, de peste 4000 de ani.

Turmericul conţine curcuminoide, substanţe biologice active care se găsesc în curcumina şi care au proprietăţi antioxidante puternice. Acestea neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi şi apară organismul de bacterii.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.