Kudika
8 Septembrie 2018

Stiai ca sanatatea inimii incepe in farfurie? Iata ce alimente nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau zilnic.

Doi din trei romani sufera de o afectiune cardiovasculara, iar in ultimii ani, bolile de inima afecteaza tot mai multi tineri. Situatia ar sta altfel daca am lucra putin la capitolul preventie. Prima schimbare pe care o recomanda toti medicii: alimentatia. De aceea, nu uita sa mananci cat mai des:

foto interior si prima pagina: marilyn barbone, Shutterstock

Peste gras

Pestele gras nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia nimanui, pentru ca este bogat in acizi grasi Omega-3, cunoscuti pentru efectele benefice asupra inimii. Consumul de macrou, somon, sardine, ton si pastrav ajuta astfel la reglarea tensiunii. Mai mult, potrivit unui studiu, pe termen lung reduce depozitul de grasimi de pe peretii arterelor si scade riscul de boli cardiovasculare. Este bine sa consumi peste salbatic si nu de crescatorie, care poate contine pesticide.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: