Kudika
3 Decembrie 2018

Iarna, vinul fiert impreuna cu mirodenii ca scortisoara, piperul si cuisoarele il transformă într-un duşman de temut al răcelilor datorită substanţei numită resveratrol care are proprietăţi inflamatorii dar si principiilor active din mirodenii.

Cercetătorii europeni au descoperit că persoanele care consumă mai mult de 2 pahare de vin rosu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decat cei care se abţin de la consumul de vin roşu. S-a dovedit că resveratrolul are proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii fizice generale din moment ce multe boli şi maladii sunt atribuite inflamaţiilor.

Reteta lui Jamie Oliver de vin fiert cu mirodenii

foto interior si prima pagina: Chamille White, Shutterstock

Cuişoarele conţin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol, care a făcut subiectul a numeroase studii de prevenire a toxicităţii produse de poluanţii din mediu (precum tetraclorura de carbon) si studii privind prevenirea cancerului tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Beneficiile nucilor pentru sanatate

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: