Spune-mi cât dormi ca să-ți spun câtă apă trebuie să bei

Spune-mi cât dormi ca să-ți spun câtă apă trebuie să bei

Privarea de somn are o serie de efecte negative asupra organismului. Daca, in trecut, specialistii ne avertizau cu privire la legatura dintre somnul insuficient si acumularea kilogramelor in plus, medicii vin acum cu o noua atentionare: lipsa somnului creste nevoia organismului de apa.

Noi studii facute in domeniu arata ca persoanele care nu se odihnesc suficient trebuie sa suplimenteze aportul de apa consumat in mod obisnuit.

Un studiu facut recent de cercetatorii din China si SUA, care au folosit un esantion de peste 26000 de persoane, a aratat ca cei care dorm mai putin de 8 ore pe noapte prezinta semne ale deshidratarii la analiza urinei.

foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Specialistii banuiesc ca vasopresina este responsabila pentru aceasta deshidratare, aceasta fiind eliberata in timpul somnului. Vasopresina este un hormon antidiuretic care, in timpul somnului, are rolul de a conserva nivelul de fluide din organism, astfel incat sa previna deshidratarea. Persoanele care nu dorm suficient nu experimenteaza un nivel ridicat de vasopresina, de aici si predispozitia pentru deshidratare a acestora.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri