Kudika
3 Ianuarie 2019

Privarea de somn are o serie de efecte negative asupra organismului. Daca, in trecut, specialistii ne avertizau cu privire la legatura dintre somnul insuficient si acumularea kilogramelor in plus, medicii vin acum cu o noua atentionare: lipsa somnului creste nevoia organismului de apa.

Noi studii facute in domeniu arata ca persoanele care nu se odihnesc suficient trebuie sa suplimenteze aportul de apa consumat in mod obisnuit.

5 lucruri care te impiedica sa ai un somn odihnitor

Un studiu facut recent de cercetatorii din China si SUA, care au folosit un esantion de peste 26000 de persoane, a aratat ca cei care dorm mai putin de 8 ore pe noapte prezinta semne ale deshidratarii la analiza urinei.

foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Specialistii banuiesc ca vasopresina este responsabila pentru aceasta deshidratare, aceasta fiind eliberata in timpul somnului. Vasopresina este un hormon antidiuretic care, in timpul somnului, are rolul de a conserva nivelul de fluide din organism, astfel incat sa previna deshidratarea. Persoanele care nu dorm suficient nu experimenteaza un nivel ridicat de vasopresina, de aici si predispozitia pentru deshidratare a acestora.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Tu stii cata apa trebuie sa bei? 6 mituri false despre hidratare

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: