Kudika
2 Februarie 2019

Natura ne oferă mereu antidotul pentru afecţiunile de sezon, se spune în Ayurveda. Iar secretul pentru o bună imunitate în perioada rece a anului se află chiar în farfuria noastră.

Pentru a contracara umiditatea şi frigul de afară, ar trebui, aşadar, să apelăm la alimentele care se găsesc din plin acum prin pieţele noastre.

Alimentatia pentru un creier sanatos

Ayurveda consideră că toate bolile încep în tractul digestiv, iar mâncarea este primul nostru medicament. Având o dietă sănătoasă, ideală pentru corpul tău, ai ocazia să îţi păstrezi o sănătate optimă.

foto interior si prima pagina: barmalini, Shutterstock

În timpul iernii, răceala de afară se strecoară şi în organismul nostru. Deşi afară este umezeală, din punctul de vedere al ayurveda noi suntem mai “reci“ şi mai “uscaţi”. Adică deshidrataţi. Ni se usucă şi se crapă pielea de pe mâini, de pe faţă, sinusurile şi chiar şi articulaţiile sunt mai “uscate”.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Dieta si nutritie. O abordare ayurvedica a alimentatiei

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: