Setari Cookie-uri

Ayurveda şi alimentaţia în timpul iernii

Natura ne oferă mereu antidotul pentru afecţiunile de sezon, se spune în Ayurveda. Iar secretul pentru o bună imunitate în perioada rece a anului se află chiar în farfuria noastră.

Pentru a contracara umiditatea şi frigul de afară, ar trebui, aşadar, să apelăm la alimentele care se găsesc din plin acum prin pieţele noastre.

Ayurveda consideră că toate bolile încep în tractul digestiv, iar mâncarea este primul nostru medicament. Având o dietă sănătoasă, ideală pentru corpul tău, ai ocazia să îţi păstrezi o sănătate optimă.

foto interior si prima pagina: barmalini, Shutterstock

În timpul iernii, răceala de afară se strecoară şi în organismul nostru. Deşi afară este umezeală, din punctul de vedere al ayurveda noi suntem mai “reci“ şi mai “uscaţi”. Adică deshidrataţi. Ni se usucă şi se crapă pielea de pe mâini, de pe faţă, sinusurile şi chiar şi articulaţiile sunt mai “uscate”.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.