Kudika
22 Martie 2019

Un bol de cereale îndulcite la micul dejun, un iaurt cu fructe după amiază şi o lingură de şerbet seara şi uite cum ai mâncat 20 de linguriţe de zahăr, fără să deschizi recipientul cu zahăr.

Ştiai că o mulţime de alimente pe care tu nu le consideri dulci, conţin zaharuri? Astfel de alimente sunt laptele, fructele proaspete, morcovii, roşiile, castraveţii, spanacul, etc. Totuşi, aceste zaharuri sunt o problema doar pentru persoanele care suferă de diabet sau hipoglicemie.

În schimb, zahărul artificial din alimentele procesate (bomboane, prăjituri, siropuri, sucuri, produse de patiserie, ciocolată) trebuie consumat în cantităţi mici, pentru că furnizează multe calorii şi puţină energie.

Consecinţele nefaste ale excesului de zahăr sunt: slăbirea sistemului imunitar, obezitatea, cariile, osteoporoză, hipertensiunea, diabetul, nivelul ridicat al colesterolului şi trigliceridelor, cancerul.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Thanatip S., Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: