Însă, dacă un ou este vechi, poate duce la alergii grave. Cum îşi dai seama că un ou este prea vechi pentru a fi consumat? Iată câteva trucuri inteligente.

1. Testul cu apă

Pune oul într-un pahar înalt cu apă rece. Dacă oul va sta pe fundul paharului, atunci el este proaspăt; dacă se va ridica și se va înclina într-un oarecare unghi, atunci el este destul de vechi, dar comestibil; dacă acesta plutește complet la suprafață, atunci nu este comestibil și trebuie aruncat!

Ouăle se ridică la suprafața apei pentru că, după o perioadă de timp, umezeala din interiorul acestora se evaporă prin coajă și este înlocuită cu aer. Cu cât este mai mult aer în interiorul oului, cu atât acesta plutește mai bine – și bineînțeles, este mai vechi.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Krasula Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: