Setari Cookie-uri

Adopta aceste 5 obiceiuri ale călugărilor budiști și te vei curăța pentru totdeauna de energia negativă

Iată cele mai importante obiceiuri și principii ale călugărilor budiști pe care să le punem si noi în aplicare pentru o viață liniștită și fericită.

Trăim într-o lume plină de haos; toată lumea aleargă dintr-o parte în alta, căutând totuși momente de pace. De multe ori suntem invidioși când vedem alți oameni cu adevărat calmi și liniștiți în timp ce noi luptăm enorm pentru o clipă de zen. Unii dintre acești oameni sunt călugării budiști.

De unde atât de mult zen pentru ei? Iată cele mai importante obiceiuri și principii ale călugărilor budiști pe care să le punem si noi în aplicare pentru o viață liniștită și fericită.

1. Elimină toată aglomerația din jurul tău

Una dintre cele mai importante învățături budiste este să eliminăm tot ce nu ne trebuie din exteriorul nostru și să trăim o viață cât mai simplă. Așadar, este timpul pentru o curățenie drastică - scapă de toate lucrurile nefolositoare care îți aglomerează locuința degeaba.

Citește și:

2. Elimină toată dezordinea din interiorul tău

Este foarte important ca gândurile tale să fie pe aceeași lungime de undă cu sufletul și mintea ta. Fericirea depinde de ceea ce simți, de ceea ce gândești și de ceea ce faci. Una dintre cele mai simple variante prin care poți face ordine în interiorul tău este meditația. Nu este necesar să petreci ore întregi meditând, începe cu 10-15 minute pe zi.

3. Ascultă oamenii din jurul tău și renunță la judecată

Scopul comunicării este acela de a ușura durerea pe care o avem în inimile și mințile noastre și acest lucru poate fi obținut numai dacă ascultăm cu atenție și încercăm să nu mai judecăm.

Scopul comunicării este să auzi cu adevărat pe cineva, să permiți sufletelor voastre să se conecteze; să scapi de sentimentele negative care încearcă să pătrundă în aura ta.

Citește și:

4. Acceptă schimbarea

Trăim cu o frică constantă de schimbare. Ne obișnuim atât de mult cu tot ce este în jurul nostru, în mintea noastră încât chiar și simpla idee de schimbare ne face să ne simțim inconfortabili. Pentru a fi cu adevărat liniștită, trebuie să cunoști și să înțelegi că schimbarea este singură constantă. Iar când înțelegi acest lucru dispar din viața ta și anxietățile, și temerile, și fricile.

7. Trăiește în moment

Acceptarea prezentului fără să ne gândim la ce ține de viitor este, fără îndoială, o provocare pentru noi oamenii.

Este momentul să începem să trăim în momentul PREZENT și să lăsăm lucrurile pe care nu le putem controla să funcționeze așa cum sunt... și abia atunci vom fi cu adevărat fericiți.

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.