Kudika
12 Octombrie 2019

Cea mai simplă metodă de a păstra prospeţimea verdeţurilor peste iarnă este congelarea. Iată cum pot fi păstrate în mod corect!

Iată câteva reguli:

Foloseşte cutii de plastic, cu capac care se închid bine.

Frunzele de pătrunjelul, ţelină, mărar şi leusean pot fi păstrate perfect congelate, până la trei-patru luni de zile.

Verdeaţa pe care o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă. Trebuie spălată bine sub jetul de apă şi foarte bine scursă de apă. Foloseşte eventual şervete absorbante.

Taie verdeaţa mărunt, sau după cum îţi place să o foloseşti şi îndeas-o bine în cutii. O cutie bună de congelat este o cutie foarte plină, cu verdeţuri tocate bine şi uniform şi foarte bine scurse de apă.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Serhii Krot, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: