Setari Cookie-uri

4 Semne ca esti sub un stres continuu (dar inca nu stii) si ce ai de facut

Poate ca este timpul sa iei o pauza

Sunt momente in care stresul apare sub diverse forme, este usor mascat si ajungem sa nu ne mai dam seama ca este momentul sa luam o pauza, sa facem o schimbare, sa ne linistim.

Iata cateva semne care iti spun ca esti sub un stres continuu si ca ar trebui sa te opresti si sa schimbi ceva chiar acum:

1. Nu mai dormi deloc bine

Uneori dormi foarte mult, iar in alte seri dormi foarte putin. Chiar si asa, indiferent de situatie, intotdeauna te trezesti foarte obosita, epuizata.

Ce ai de facut: meditatia, exercitiile fizice si o dieta sanatoasa, echilibrata te pot ajuta in problemele cu somnul.

2. Esti intotdeauna concentrata asupra problemelor pe care le ai

Daca nu reusesti sa te deconectezi de la viata profesionala, de la munca, de la problemele pe care le ai si de la alte provocari, inseamna ca stresul a pus stapanire pe tine. Daca iti verifici din 5 in 5 minute telefonul, mailurile si alte forme de comunicare de la locul de munca, este timpul sa faci o schimbare cat mai repede cu putinta.

Citește și:

Ce ai de facut: este momentul sa te detasezi de problema sau de situatie astfel incat sa poti gasi o solutie.

3. Nu mai ai rabdare cu oamenii din jurul tau

Unul dintre primele simptome care dau de gol stresul din viata ta este incapacitatea de a avea rabdare cu ceilalti. Oamenii dragi sunt de cele mai multe ori cei pe care te descarci atunci cand ai o zi dificila.

Ce ai de facut: in momentul in care ai plecat de la munca, lasa acolo toate problemele, toate taskurile, toate lucrurile nerezolvate, toate grijile. Detaseaza-te de viata profesionala si incearca sa te concentrezi si asupra celei personale.

4. Starea de spirit ti se schimba destul de des

Acum esti fericita, iar in doua minute simti ca esti mai nervoasa ca niciodata. De cele mai multe ori, aceste stari se schimba pentru ca hormonii tai sunt afectati de prea mult stres.

Ce ai de facut: ia o pauza pentru tine de cateva zile. Concentreaza-te asupra lucrurilor care te bucura, care iti pun zambetul pe buze, care te fac sa simti ca traiesti cu adevarat.

Citește și:

foto main: Piyapong89, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.