Setari Cookie-uri

Dieta sfanta a calugarilor de la Athos. Iata meniul care te mentine sanatos

Regimul mediteranean este cunoscut ca fiind printre cele mai sănătoase: presupune consumul de fucte și legume, fără mâncăruri procesate. Asigură un trai fără calorii dăunătoare și ne hrănește inclusiv celulele creierului.

Călugării de pe muntele Athos știu secretul unui trai sănătos, care te menține tânăr și îți asigură longevitatea. Studiile au demonstrat că micile comunități de la mănăstirile de pe muntele Athos sunt cele mai sănătoase din lume. Călugării trăiesc mult, nu se îmbolnăvesc de cancer, boli cardiovasculare, diabet sau Alzheimer.

Regimul mediteranean este cunoscut ca fiind printre cele mai sănătoase: presupune consumul de fucte și legume, fără mâncăruri procesate. Asigură un trai fără calorii dăunătoare și ne hrănește inclusiv celulele creierului. Iar călugării greci sunt cu siguranță un exemplu al longevității, conform recensământului din patria elenă, aceștia trăiesc cu 10 ani mai mult peste medie.

Dieta călugărilor este și subiectul unei cărți ce aparține lui Richard Storey, Sue Todd și Lottie Storey -”The Mount Athos Diet”.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Matthew J Thomas, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.