Setari Cookie-uri

Simplu dar extrem de eficient: aparatul care nu trebuie să lipsească din antrenamentele tale la sală

Acest tip de exercițiu ajută la creșterea și menținerea masei musculare și, implicit, la accelerarea metabolismului și arderea grăsimilor în exces.

Zumba, Pilates, Yoga reprezintă antrenamente excelente și îndrăgite de multe femei. Cu toate acestea, ele nu pot suplini antrenamentele de forță cu greutăți libere sau la aparate. Acest tip de exercițiu ajută la creșterea și menținerea masei musculare și, implicit, la accelerarea metabolismului și arderea grăsimilor în exces. Unul dintre cele mai eficiente aparate pe care le poți folosi este banala băncuță pentru antrenament. Chiar și atunci când sala este super aglomerată, te poate ajuta să faci un antrenament super eficient. Îți voi explica de ce.
.
1. Este extrem de versatilă

Unul dintre marile avantaje al băncuței pentru antrenament este că este extrem de versatilă. O poți folosi pentru a face diferite tipuri de exerciții care vor pune în mișcare diferite grupe musculare. De exemplu, poți face fandări pe un picior, flotări pentru triceps dar și flotări normale, dar și diferite tipuri de exerciții care vor lucre diferitele părți ale abdomenului tău.

Citește și:

3. Ajută la construirea musculaturii trunchiului

Scopul principal al unei băncuțe pentru antrenament este Acela de a construi mușchii aprținând părții superioare a corpului. Cu un set de gantere potrivite, vei putea obține rezultate remarcabile. Umerii, brațele și spatele tău vor arăta incredibil de bine după doar câteva săptămâni de antrenamente obișnuit.

4. Este sigură

Să faci antrenamente cu greutăți poate fi periculos dacă nu faci mișcările corecte. O gantera poate cădea sau îți poți pierde echilibrul. Deși o băncuță pentru antrenament nu poate preveni 100% dintr-un astfel de accident, posibilitatea ca acestea să se întâmple este cu mult mai redusă. Băncuța oferă un suport suplimentar pentru partea superioară a corpului și te ajută să îți menții echilibrul.

Citește și:

5. Este excelentă pentru începători

Lucrul cu greutăți libere sau gantere poate fi dificil, în special pentru începători. O bancă de antrenament este un prim pas minunat pentru cei care abia se apucă de sală. Este un aparat simplu, pe care vei învăța să îl folosești imediat.

6. Te ajută să devii mai puternică

Așa cum am menționat deja, băncuțele pentru antrenament sunt utilizate în principal pentru antrenamentele cu greutăți ce au ca scop creșterea masei musculare. De asemenea, contribuie la creșterea rezistenței părții superioare a corpului. După câteva săptămâni, cei din jur îți vor admira brațele, umerii dar și abdomenul plat.

foto main: Potential Filmmaker, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.