Setari Cookie-uri

Trei trucuri pentru un somn beton

Lumea se schimbă rapid, tehnologia avansează exponențial și umanitatea evoluează în fiecare zi iar noi trebuie să învățăm să ne adaptăm rapid.

Schimbările se petrec în fiecare aspect al vieții, de la mâncare la obiceiurile noastre de somn. Iată trei moduri în care poți avea un somn odihnitor în noile condiții de viață.

1. Evită lumina de tip LED înainte de culcare

Una dintre cele mai mari schimbări care tind să aibă un efect negativ asupra somnului nostru este prezența ecranelor – telefon, laptop, TV, tabletă, și în special lumina albastră pe care o emit. Aceasta se găsește și în iluminarea de tip fluorescent.

Un studiu efectuat la Harvard recomandă să stăm departe de lumina albastră începând cu două-trei ore înainte de a merge la culcare pentru a te asigura că somnul tău nu va fi afectat.

2. Folosește o saltea din latex pentru a evita senzația de căldură

Schimbarea mediului înconjurător datorată încălzirii globale și modificărilor climatice are un impact major asupra somnului.

Citește și:

Verile sunt din ce în ce mai calde, iar somnul pe caniculă se dovedește dificil pentru majoritatea oamenilor.

În timp ce unii aleg să folosească un ventilator sau aerul condiționat care, potrivit publicației The Coventry Telegraph nu este o soluție ideală, există și alte modalități de a combate căldura.

O modalitate dinc ce mai populară de a trece cu bine peste nopțile caniculare este să optezi pentru o saltea din latex. Saltelele din latex sunt special concepute și sunt foarte diferite de cele standard.

Saltelele din latex și saltelele din spumă cu memorie oferă multe dintre avantajele saltei tradiționale și, în plus, ambele atenuează presiunea și izolează mișcările.

3. Redu poluarea fonică și luminoasă

Te poți asigura că dormi bine închizând geamurile, trăgând jaluzelele și perdelele seara pentru a împiedica pătrunderea luminii din exterior.

Citește și:

În funcție de zona în care locuiești, te poți confrunta cu diverse tipuri de poiluare fonică ce te poate afecta. Cea mai des întâlnită este generate de mașini, trenuri sau avioane sau chiar zgomot provenind de la o clădire aflată în șantier.

Aceste tipuri de zgomote pot fi incredibil de perturbatoare și pot avea un efect negative asupra stări tale de spirit făcându-te irascibilă și reducând capacitatea de a face față stresului. Cel mai simplu remediu sunt dopurile pentru urechi.

foto main: Gorodenkoff Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.