Setari Cookie-uri

Trucuri pentru evita burn-out-ul cauzat de mersul la sală

Ce poti sa faci pentru a integra beneficiile sportului in viata ta si a nu ajunge la starea de burn out?

Dacă abia te-ai apucat de sală sau revii după o perioada de pauză, tendința este să faci tot ce îți stă în puteri pentru a recupera timpul pierdut. Asta înseamnă să te supra-antrenezi, să tragi de tine să mergi la sală când te simți obosită și, în general, să nu îți asculți corpul. Acest efort poate duce la o stare de saturație și disconfort care va zădărnici eforturile tale. Este ca și cum ai mânca prea mult din ceva ce îți place. La un moment dat, pur și simplu ți se ia.

Pe de altă parte este dovedt știintific că nu suntem create pentru o viață sedentară. Corpul nostru are nevoie să facă mișcare zilnic. Nu numai că starea noastră de spirit se îmbunătătește dar avem mai multă energie și ne păstrăm flexibilitatea și tinerețea mai mult vreme. Un alt beneficiu pe care vreau să ți-l reamintesc este impactul asupra metabolismului și o digestie mai bună.

Citește și:

Ce poți să faci, așadar, pentru a integra aceste beneficiii în viața ta și a nu ajunge la starea de burn out?

Primul pas este să faci ce îți place. Ca în orice alt domeniu, atunci când faci ce îți place nu mai simți oboseala sau plictiseala. Descoperă așadar care este tipul de antrenament care te bucură și care dă rezultate foarte bune pentru tine.

Al doilea pas este să variezi căci rutina este moartea pasiunii și a bucuriei. Exercițiile cu greutăți libere, de exemplu, sunt cumva plictisitoare pentru că practice faci același lucru de fiecare dată. De aceea, pe parcursul unei singure săptămâni combină diverse tipuri de antrenament care îți vor da ocazia să faci lucruri diferite poate chiar în medii diferite. Spre exemplu, poți opta pentru mișcare în aer liber, dans și exerciții de fitness de grup sau antrenament în sală.

Citește și:

Al treilea pas este să găsești un motiv de recunoștiință atunci când faci sport și să te concentrezi asupra acestuia. Spre exemplu, în loc să te gândești cu groază la faptul că iar faci același lucru sau la trafic, concentrează-te asupra efectelor benefice asupra corpului.

Nu în ultimul rând, ascultă-ți întotdeauna corpul. Sunt zile în care, oricât de mult ți-ai dori să faci sport, acesta are nevoiie de odihnă.

foto main: oneinchpunch, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.