Setari Cookie-uri

Coronavirus: Cum să îți salvezi sufletul de toată frica pe care o simte în această perioadă

În aceste vremuri dificile este foarte important să avem grijă de sufletul nostru și să nu îi permitem fricii să pună stăpânire pe el. 

Cu toții ne simțim depășiți de situație în aceste momente dificile - iar toate emoțiile pe care le avem sunt un răspuns natural și logic la tot ce se întâmplă în intreaga lume.

Încercând să privim partea pozitivă a lucrurilor, vom spune că acest virus a reușit să ne facă să înțelegem că suntem cu toții o mare familie. Cu toții suntem conectați la un nivel mult mai mare, pe care abia îl putem înțelege.

Iată câteva metode simple prin care îți poți salva sufletul de toate emoțiile negative pe care le simte în această perioadă:

1. Concentrează-te asupra respirației tale

De fiecare dată când citești știrile și afli despre cazuri noi sau situații dificile, oprește-te și inspiră adânc. Concentrează-te asupra respirației astfel încât să îți poți calma toate emoțiile și stările pe care sufletul tău le simte. Observă tot ce se întâmplă în corpul tău. Respiră adânc și eliberează orice tensiune care te apasă.

Citește și:

Meditația este indicată în aceste momente - chiar și 5 minute pe zi sunt suficiente pentru a te relaxa.

2. Nu verifica știrile de o mie de ori pe zi

Poate că acum ai mai mult timp la dispoziție și îți permiți să stai mai tot timpul pe social media. Însă, să știi că nu te ajută cu nimic să afli din 5 în 5 minute ce se mai întâmplă - din contră, devii mult mai anxioasă și mai speriată.

Încearcă să îți limitezi timpul pe care îl petreci în aceste momente pe internet - poți afla noutățile o dată pe zi (seara sau dimineața).

3. Redescoperă-te

Această perioadă este una dificilă pentru toată lumea. Învață totuși să profiți de ea, să încerci să îți îndrepți atenția asupra lucrurilor pe care până acum nu le puteai face pentru că nu aveai timp. Acum este momentul potrivit pentru a te redescoperi, pentru a trăi în prezent, pentru a te bucura de lucrurile mărunte, pentru a vorbi mai mult cu cei dragi sau pentru a te concentra pe pasiunile și hobby-urile tale.

Ai grijă de tine. Și nu uita, totul va fi bine.

foto main: Idea Trader, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.