Setari Cookie-uri

Nu poți controla toate lucrurile care ți se întâmplă. Dar poți controla modul în care răspunzi la acestea

Nu, tu nu poți controla cum se poartă alți oameni cu tine. Nu poți controla sentimentele pe care ei le au pentru tine. Nu poți controla toate lucrurile care ți se întâmplă. Ce poți controla, însă, este modul în care alegi să răspunzi la toate acestea. În răspunsul tău este puterea ta. 

Când simți că nu mai poți duce, că te afli pe marginea prăpastiei și că eșți cu moralul la pământ, inspiră profund. Respirația profundă eliberează tensiunea, calmează reacțiile nervoase și permite să îți eliberezi sufletul de anxietate, astfel încât să alegi răspunsuri mai potrivite, mai constructive, mai bune - și asta indiferent de situație.

Respirația, arma ta împotriva oricărei stări neplăcute

În momentul în care te afli într-o relație stresantă, dificilă, dureroasă, grea fă tot posibilul să inspiri și să expiri cu putere. Tot ce trebuie să faci este să tragi cât mai puternic aer în piept și apoi să expiri profund. Repetă acest proces de trei ori. De asemenea, dacă ai posibilitatea, pune mâna în zona inimii și spune-ți următoarele: "Eu pot. Sunt liniștită. Trec și peste asta."

Citește și:

Nu există nicio îndoială că anumite situații și anumiți oameni ne pot da viața peste cap. Însă încercarea de a schimba neschimbările, dorind să facem că lucrurile să fie așa cum ne imaginăm noi, nu funcționează. Nu poți schimba situații și nici nu poți schimba oameni. Doare când te gândești, însă acesta este adevărul. Ce poți face, în schimb: să respiri, să înveți să te detașezi, să accepți că așa stă viața și că lucrurile merg mai departe. Permite-i timpului să își joace cartea. Este greu, însă este necesar.

Câteva sfaturi de final:

- învață să apreciezi lucrurile mărunte;
- învață să te pui pe primul loc și să fii egoistă, să ai grijă de tine înainte de a avea grijă de alții;
- respiră adânc;
- amintește-ți că nu poți controla alte persoane;
- amintește-ți că alți oameni se descurcă cu viața lor, nu au nevoie de îndrumarea ta;
- nu lua lucrurile personal;
- învață să vezi binele (chiar și un strop) și să îți înveți lecția din orice situație dificilă;
- renunță la așteptările pe care le ai din partea altor oameni pentru a nu provoca frustrări inutile, dramă, furie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.