Setari Cookie-uri

Cum sa iti faci viata mai usoara acceptand momentul prezent

Oricare ar fi momentul prezent, acceptă-l ca și cum l-ai fi ales. Lucrează întotdeauna cu el, nu împotriva lui. Nu uita ca singurul lucru pe care il ai este prezentul. 

"De îndată ce vei onora momentul prezent, toată nefericirea și lupta se vor dizolva, iar viața va începe să curgă cu bucurie și ușurință. Atunci când acționezi în conștiința actuală a momentului, indiferent ce faci devine îmbibat cu un sentiment de calitate, de îngrijire și dragoste – chiar şi acţiunea cea mai simplă." - spunea Eckhart Tolle in cartea sa, Puterea przentului.

Oricare ar fi momentul prezent, acceptă-l ca și cum l-ai fi ales. Lucrează întotdeauna cu el, nu împotriva lui. Nu uita ca singurul lucru pe care il ai este prezentul.

Ce ai de facut pentru a iti face viata mai usoara prin acceptarea momentului prezent:

1. Conecteaza-te la momentul prezent

Multi oameni se tem ca daca isi permit sa isi simta emotiile, vor fi acaparati de ele. Cu toate acestea, cand ne facem spatiu pentru emotii fara a actiona asupra lor, reusim sa acceptam ceea ce simtim, sa ne conectam la momentul prezent, la viata noastra.

Citește și:

Este usor sa iesi din realitate gandindu-te la trecut, facandu-ti griji cu priivre la viitor sau dorindu-ti ca viitorul sa se grabeasca si sa te scoata din ceea ce traiesti. Insa trecutul nu mai exista, iar viitorul este inca incert. De ce sa nu traiesti acum? Pentru ca acum se intampla viata ta.

2. Observa-ti gandurile si emotiile.

In loc sa le atasezi de o poveste, invata sa iti observi gandurile si emotiile asa cum sunt ele. Ele nu pot dura pentru totdeauna daca sunt singure. Durata de viata a unei emotii este de aproximativ 90 de secunde - insa noi o mentinem in viata mai mult gandindu-ne, la ea, fiindu-ne frica de ea si alegand sa i ne impotrivim. Emotiile, ca tot ce exista in aceasta viata, vin si pleaca.

Odata ce reusim sa ne cream o distanta sanatoasa de ganduri si de a nu ne lasa consumati de emotii, reusim sa luam masuri pentru a ne face viata mai buna si a trai asa cum ne dorim. Trebuie sa invatam sa imbratisam viata asa cum este in loc sa ne concentram asupra modului in care am vrea sa fie.

Citește și:

3. Nu te mai opune prezentului

Momentul prezent este singurul pe care il ai, nu il mai refuza, nu te mai opune lui, nu mai fugi de el, nu te mai ascunde. Nu te mai gandi la trecut, nu te mai panica pentru viitor. Traieste. AICI si ACUM.

4. Opreste calatoria gandurilor

In loc sa iti spui "Nu mai suport situatia asta. Cat va mai dura? Cat sa mai indur?", invata sa accepti ceea ce este (pentru ca aceasta este realitatea) fara sa inrautatesti lucrurile. Spune-ti adevarul si atat. Astfel, iti vei da seama ca situatia actuala nu va mai fi atat de rea.

Invata sa te conectezi la prezent si sa iti indrepti atentia asupra lucrurilor marunte care te fac fericita. Savureaza timpul pe care il ai pentru ca nimic nu dureaza pentru totdeauna - nici binele si nici raul. Nici fericirea si nici tristetea.

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.