Setari Cookie-uri

6 Lucruri incredibile care se întâmplă în corpul tău când inima iubește cu adevărat

Dragostea nu înseamnă doar fluturi în stomac. Iubind alegem să ne îmbunătățim relațiile cu oamenii din jurul nostru, să ne descoperim, să ne schimbăm și să devenim cea mai bună versiune a noastră. Iubind alegem să fim fericiți și să rămânem sănătoși. Așadar, să ne deschidem inima și să ne arătăm iubirea deoarece acesta este cel mai frumos mod de a ne trăi viața. 

Cu toții știm că dragostea ne face să ne simțim mai bine, însă foarte puțini știm că există dovezi științifice că dragostea este benefică pentru corpul nostru.

Iată care sunt cele mai uimitoare și dovedite efecte științifice pe care dragostea le are asupra minții și corpului nostru:

1. Iubirea ameliorează durerea

Îmbrățișările fac bine, calmează, liniștesc. Studiile recente au arătat că oxitocina (substanță chimică din creier cunoscută și sub numele "hormonul dragostei" datorită rolului sau benefic în societate în apropierea dintre oameni) eliberată în timpul unei îmbrățișări de 10-20 de secunde poate combate eficient durerea (în special durerile de cap).

Mai mult decât atât, simplul gest că uiți la fotografia unei persoane dragi îți poate mări pragul de rezistență și poate reduce durerea (la 40% în cazuri moderate și 15% în cazuri severe). Creierul nostru asociază imaginea persoanei cu o distragere plăcută care face că orice fel de durere să fie mai suportabilă, acționând astfel ca un analgezic.

Citește și:

2. Iubirea are grijă de inima ta

Studiile arată că acțiunile de iubire scad ritmul cardiac la jumătate. Acest lucru este și mai eficient în situații stresante. În plus, oxitocina, considerată a fi una dintre cele mai uimitoare molecule, diminuează stresul, scade tensiunea arterială, reduce anxietatea, crește stima de sine și luptă împotriva depresiei.

3. Iubirea ajută corpul să lupte împotriva bolilor

Gesturile de dragoste (de la ținerea mâinii la activitatea sexuală) măresc producția de endorfine care, la rândul lor, îmbunătățesc sistemul imunitar.

Potrivit specialiștilor, persoanele cu afecțiuni fizice care se simt iubite au un răspuns mai bun la tratament și o motivație mai puternică de a combate problemele de sănătate cu care se confruntă.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.