Setari Cookie-uri

Nu mai alerga după fericire. 5 Moduri de a îți trăi viața mai frumos ca niciodată

Dacă am înceta să mai încercăm să fim fericiți, ne-am simți cel mai bine. 

În fiecare zi ni se vinde fericire. Fie că este sub formă unei pastile, a unei cărți, a unei sărbători, ideea de baza este aceeași: "Cumperi asta și vei fi fericit."

Problema cu fericirea este că nimeni nu știe cu adevărat ce este. Este intangibilă, misterioasă, diferită de la om la om. Chiar și așa, cu toții vrem să fim fericiți. Însă să încerci să fii fericit este ca și cum ai încerca să adormi - cu cât încerci mai mult, cu atât este mai puțin probabil să se întâmple. Așadar, ce ai de făcut?

Nu mai încerca să fii fericită. Nu te mai gândi dacă ești sau nu fericită. În loc să îți spui că alergi după fericire, încearcă lucruri noi. Întâlnește oameni noi. Fă ce îți place. Mergi în locuri noi. Ieși din zona de confort. Explorează. Trăiește.

Citește și:

Fericirea este ceva care vine mult mai ușor atunci când nu mai ești concentrată asupra ei, când nu te mai gândești la ea. Este mai degrabă un loc pe care îl ocupi decât un obiect pe care trebuie să îl obții.

Iată câteva moduri importante de a îți trăi viața mai frumos ca niciodată fără să mai alergi după fericire:

1. Scoate cuvântul "fericire" din vocabularul tău

Cu toții știm că folosim cuvinte pentru a comunica idei și gânduri însă, din păcate, uneori un cuvânt poate fi folosit de prea multe ori încât devine confuz, dificil și chiar periculos.

Sfatul nostru: în loc să te întrebi dacă ești fericită înlocuiește întrebarea cu: "Am [inserează un cuvânt aici] în viața mea?

Citește și:

Cuvinte de inserat: mulțumire, bucurie, râsete, bunăstare, liniște sufletească, veselie, speranță, binecuvântare.

2. Învață să trăiești în prezent

Eliberarea de regretele din trecut și de anxietățile viitoare nu este ușoară, însă este cel mai rapid mod de a trăi o viață frumoasă, liniștită.

Încearcă să te bucuri de fiecare moment pe care îl trăiești în momentul prezent. Învață să fii aici și acum.

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.