Setari Cookie-uri

Metoda care inlatura anxietatea in 10 minute: Sfatul unui neurolog

Nu suntem mereu dispusi sa ascultam cu atentie cand purtam o discutie. Din graba, din neatentie, din lipsa de empatie sau dintr-o gestionare gresita a timpului disponibil, nu reusim sa auzim ce are celalalt de zis, ci doar ce vrem noi sa spunem.

„Asa realizezi cat de superficiale sunt discutiile pe care le avem. Comunicarea constienta cu alta persoana inseamna sa-i asculti explicatiile, argumentele si nu doar sa astepti sa raspunzi”, subliniaza neurologul Wendy Suzuki, autoarea volumului „Good Anxiety”.

Preocupata de gasirea unor metode de reducere a anxietatii, Suzuki s-a specializat in domeniul cercetarii a ceea ce ea numeste „neurologia foarte, foarte practica”, scrie Mind Body Green. Obiectivul cercetarii sale poate fi rezumat intr-o singura intrebare: „Care este activitatea minima cu cea mai mare putere de reducere a nivelului de anxietate?”. Cu alte cuvinte, cum obtii mai mult pentru cat investesti?

Pe langa afinitatea pentru ceremonia meditativa cu ceai si o reteta de smoothie care ajuta creierul, Suzuki are inca o sugestie: conversatiile constiente.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.