Setari Cookie-uri

Stresul poate fi bun pentru longevitate: 4 feluri in care sa te 'stresezi strategic' pentru a trai mai mult

Toata lumea iti spune sa te stresezi mai putin daca vrei sa fii sanatoasa si fericita. Totusi, se pare ca nu toate formele de stres sunt daunatoare, ci dimpotriva!

Stresul si longevitatea se afla intr-o relatie cel putin complicata. Toata lumea stie ca trebuie sa ne ferim de cortizol, asa-numitul hormon al stresului. Cautam sa ne relaxam prin respiratie constienta, prin sport, prin gandire pozitiva si alte instrumente din aceasta sfera. Cu toate acestea, anumite tipuri de stres, mai exact cele care actioneaza ca un scurt soc asupra organismului, nu numai ca nu dauneaza, dar chiar ne ajuta sa traim mai mult. Practic, ne sporesc rezilienta in fata provocarilor vietii. Pe scurt, vorbim despre echivalentul expresiei „ceea ce nu te omoara te face mai puternic”.

Stresul si longevitatea: 4 activitati „stresante” care te ajuta sa traiesti mai mult si mai bine

1. Dusurile reci. Probabil ca ai auzit de Wim Hof si filozofia sa de viata. Expunerea corpului la frig aduce mii de beneficii – de la o piele mai ferma pana la o circulatie mai buna, de la o rezilienta crescuta pana la un sistem imunitar mai puternic.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.