Semne ale epuizarii mentale pe care nu trebuie sa le neglijezi

Stiai ca in urma unui studiu realizat in Statele Unite, s-a dovedit ca mai mult de 75% dintre angajati au raportat o stare de oboseala la trezire, indiferent de durata si calitatea somnului?

Daca si tu te confrunti cu imposibilitatea de a te trezi dimineata, in ciuda unui somn profund si indelungat, este posibil sa fii epuizata mental.

Epuizarea mentala sau „burnout”-ul, aduce cu ea, dincolo de oboseala fizica extrema, si apatie, cinism si de foarte multe ori, iritabilitate. Cand esti epuizata mental, te simti scursa de orice energie si coplesita de o stare de confuzie sau ceata mentala. Asta se intampla mai ales dupa perioade lungi in care iti mentii creierul in activitate intensa, suprastimulandu-l.

Problema cu oboseala mentala este ca, pe termen lung, ea poate sa iti afecteze capacitatea de gandire, de rezolvare a problemelor, si mai ales de procesare si gestionare a emotiilor. Si in foarte scurt timp asta va duce la relatii disfunctionale cu cei din jur si, intr-un final, la un dezastru – atat in plan profesional, cat si in cel familial si social.

Retail jobs

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main unsplash

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri