Setari Cookie-uri

4 capcane care iti saboteaza dieta sanatoasa: Cum scapi de ele

Cand incepi o dieta, pornesti la drum cu niste asteptari si esti convinsa ca vei face totul pentru a le transforma in realitate, dar dupa un timp constanti ca e greu sa le indeplinesti. Cum de ajungi mereu aici?

De obicei, eforturile iti sunt subminate de anumiti factori ignorati cu sau fara stiinta. Tentatiile cresc, motivatia scade, arata Michelle Segar, cercetatoare in domeniul comportamentului sustenabil, autoarea volumului „The Joy Choice”, intr-un podcast difuzat de Mind Body Green. Ea a explicat care sunt principalele capcane care te trag de pe fagasul cel bun si cum sa-ti creezi o atitudine sustenabila pe termen lung.

Tentatiile

Un scenariu obisnuit: esti gata sa mergi la sala sau sa iesi la o plimbare ori alergare prin cartier, dar confortul casei te tine pe loc. Sau mergi la o petrecere si ai o pofta nebuna sa mananci o felie de tort cu ciocolata. „Ne confruntam tot timpul cu aceste tentatii, iar acestea ne tin departe de ceea ce speram sa facem. Dar ceea ce oamenii nu stiu e ca tentatiile care ne atrag nu sunt, de fapt, ceea ce cautam… ci experientele noastre din trecut cu aceste lucruri”, spune Segar.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.