Setari Cookie-uri

Alimentația naturală îți face viața mai bună

Dacă devii din ce în ce mai precupată de mâncatul sănătos, să știi că nu ești singura. Ceea ce reiese din spusele specialiștilor și a prietenilor mei este că natural înseamnă sănătos. 

Dacă devii din ce în ce mai precupată de mâncatul sănătos, să știi că nu ești singura. Ceea ce reiese din spusele specialiștilor și a prietenilor mei este că natural înseamnă sănătos.

Natural înseamnă și gustos chiar dacă faci în așa fel încât să consumi ingredientele înr-o stare cât mai apropiată de cea naturală. Natural înseamnă să incluzi cât de multe legume și fructe posibil în dieta ta. Dacă îți iei proteinele din carne, asigură-te că animalele sunt crescut în ritmul lor natural și în condiții care nu le traumatizează.

Atunci când cumperi alimente preambalate, consultă eticheta și alege-le pe cele în cazul cărora procesara este minimă. Stai departe de conservanți sau aditivi. Ii poți detecta cu ușurință pentru că au nume care sună ca o limbă vorbită pe Marte.

Citește și:

Modul în care pregăești mâncarea este foarte important. Prin fierbere, legumele își pierd o mare parte din nutrienți. De asemenea, sarea, grăsimea, uleiul în exces (mai ales prăjit) și aditivii care dau gust nu sunt benefice pentru sănătatea ta.

Atunci când consumi alimente naturale, îți onorezi corpul și sufletul pentru că le oferi ingrediente proaspete. Te simți mai fericit și mai puțin vinovat când mănânci sănătos. De asemenea, sprijini micii agricultori și întreprinderile locale și contribui la bunăstarea acestora. Parcă nici o altă roșie sau ardei gras nu este atât de gustoasă precum roșia românească culeasă din grădina țăranului.

O alimentație naturală are un efect benefic și asupra calității somnului tău și a stării tale generale de bine. Aceasta te ajută să ai mai mulă energie, să faci față stresului cu ușurință și să scapi de insomnie. Un somn odihnitor este esențial pentru bunăstarea ta generală, atât fizică cât și emoțională, astfel încât atenția acordată dietei este un pas minunat pentru a realiza acest lucru. Cu toate acestea, somnul suficient și bun prin implementarea unei diete alimentare naurale și sănătoasă nu are un efect pozitiv doar asupra bunăstării tale fizice, ci te ajută să obții liniște sufletească și o stare completă de armonie. Aceasta înseamnă că vei fi cu mult mai productivă la locul de muncă, vei atinge o speranță de viață mai lungă și nu vei mai avea nevoie să mergi la doctor atât de des.

Citește și:

Featured foto by Igisheva Maria via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.