Setari Cookie-uri

Ziua 7: Reteta pentru Supa Afrodisiaca

Ieri, intre doua boluri cu cereale, am pus la cale o cina romantica.

Ieri, intre doua boluri cu cereale, am pus la cale o cina romantica. Fac totul pe dos, deci nici cina mea nu a facut exceptie: nu am planificat cina din dragoste, ci m-a apucat dragostea in numele cinei. Iata de ce: Sambata, cotrobaind Carturesti-ul, am gasit o carte despre bucataria ezoterica. Iar in carte, o reteta pentru o supa afrodisiaca. Reteta parea simpla. Si dietetica. Prin urmare, ajunsa acasa, am mancat un bol de cereale si la pranz si m-am pregatit pentru cina. Iata reteta:

Ingrediente:


300 g linte rosie sau verde
1 morcov taiat cuburi
1 lingurita sofran
jumatate de lingurita de boia (iute sau dulce pudra)
1 lingurita chimen pudra
2 frunze dafin
un sfert lingurita cardamom praf
2 lingurite mustar boabe
2 catei de usturoi rasi fin
sare si piper dupa gust
felii de lamaie (optional)
3 linguri ulei de masline

Mod de preparare


Se spala lintea si se lasa la inmuiat 2 ore, apoi se pune la fiert adaugandu-se restul componentelor mai putin usturoiul, mustarul, lamaia si uleiul de masline. Din ulei, se adauga 2 linguri si sa pastreaza una. Se fierbe la foc mic pana se fierbe lintea. Se scot frunzele de dafin. Se scot 34 de polonice din continut si se paseaza usor, dupa care se adauga la loc in oala. Se lasa la foc mic.

Intr-o tigaie cu putin ulei (lingura ramasa) se caleste usturoiul ras impreuna cu boabele de mustar pana cand usturoiul devine auriu. Se adauga apoi in supa si se mai lasa la fiert 5 minute.

Se serveste punand in farfurie cate o felie de lamaie fara coaja.

Sursa retetei: Cartea "Bucataria ezoterica", Aryana Havah, editura Orfeu 2000, Bucuresti

Rezultatele?

Supa era chiar gustoasa. Sau poate mie mi-era foarte foame. Insa nu supa in sine a fost cel mai distractiv lucru, ci prepararea ei. M-am simtit o adevarata vrajitoare in timp ce amestecam in oala in sens invers acelor de ceasornic (asa scrie la carte!) si turnam cele 34 de polonice din cratita in bol. Una peste alta, as cuteza si sa-i confirm proprietatile afrodisiace. ;)


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.