Setari Cookie-uri

5 Emoții negative pe care le trăiești într-o relație toxică

Dacă în unele cazuri relațiile toxice sunt relativ ușor de identificat, obiectivând abuzul, neînțelegerile, manipularea, dominarea, intimidarea și așa mai departe, ei bine sunt însă și cupluri care, fie permanent, fie temporar, traversează o perioada „toxică” a iubirii și conexiunii lor într-un mod silențios, am putea spune. Iată care sunt emoțiile negative care trădează o relație toxică.

Oricât de minunat ar părea un cuplu sau oricât de promițătoare ar părea relația, sunt touși emoții, sentimente pe care niciunul dintre parteneri nu ar trebui să le resimtă într-o relație în mod profund sau pentru o perioadă lungă de timp. Dacă acest lucru se întâmplă, indiferent de cauze, relația devine sufocantă, toxică pentru partenerul în cauză.

Emoții negative pe care le putem resimți în relațiile toxice

Te încarci cu energie negativă când sunteți împreună

Parcă o bună parte din nemulțumirile tale se trag din relație. Ai emoții, în special negative, ca teamă sau disconfort, atunci când trebuie să te întâlnești cu partenerul sau să ajungi acasă, când locuiți împreună. Weekendul pare epuizant, adesea vă certați sau, chiar dacă nu există ceartă, partenerul are mereu o lista de nemulțumiri adresată ție.

Citește și:

Într-o relație bazată pe iubire adevărat și respect aceste sentimente negative nu există decât ocazional, nu sunt intreținute, în relație dominând bucuria, nerăbdarea, senzația de pace, de regăsire, de acceptare și încredere.

Mai mereu tu porți vina

Dacă te încarci frecvent cu sentimente de vinovăție privind neînțelegerile între voi, primești acuze și oricâte argumente ai aduce, vina ajunge să fie la tine, simțind nedreptatea în comportamentul celuilalt, este foarte posibil să te aflii într-o relație toxică.

Nu înseamnă că cineva este perfect și că noi nu avem vina noastră, însă o relație ar trebui să fie țintită pe problemă și rezolvare, pe modalitatea blândă și susținută de rezolvare, și nu pe acuze sau, mai grav, injurii și abuz.

Citește și:

Simți că relația îți aduce mai multă tristețe decât bucurie

Dacă dincolo de toate eforturile tale de a face ca atmosfera din cuplu să fie una pozitivă, ajungi la concluzia că tensiunile dintre voi predomină în relația voastră, cu siguranță ceva nu merge în direcția care trebuie. Atunci când relația îți aduce mai multă tristețe decât bucurie, simți suferință legată în mod direct de partener și acțiunile sale, acea relație devine una otrăvitoare, nesănătoasă.

Simți că ești partea folosită

Ca în orice relație, și în cuplu ambii parteneri oferă, pe toate planurile. Poate nu în mod egal, dar cu siguranță în urma unui „efort” relativ similar. Atunci când simți că celălalt se folosește de tine (fie doar tu pui bani în relație, sau doar tu faci curățenie sau te îngrijești de casă sau de amândoi sau doar celălat se distrează și caută să o facă fără prezența ta), este foarte posibil să simți adevărul. Iar acea relație probabil că nu este, de fapt, ceea ce credeai sau sperai că este.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.